Ön a 708140. látogatónk!

Doktor Klub Fórum - "Orvos válaszol" - kérdések a Dr Úrhoz

Hozzászólás küldéséhez bejelentkezés szükséges.
E-mail cím
Jelszó
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
Julika 2012-05-27 09:19:04
Tisztelt Doktor Úr!

Kisfiam 3 éves foltos hajhullás jelentkezett nála,voltunk labor vizsgálaton és garatkenetet is vettek ,melynek eredménye:streptocossus ,gomba és baktérium tenyészett ki.
Ezektől úgy tudom lehet hajhullás ,Kaptunk Dolacin c granulátumot ,és utána Nizoral tablettát kell szednie,ezekkel helyre fog jönni a kis haja:?

A kérdésem az lenne ,hogy milyen ételeket kerüljünk el ,hogy ne szaporodjanak a ezek ,és végérvényesen helyre jöjjön ,egyébként az általános vérkép jó nem vérszegény ,crp nem magas ,kicsit több a fehérvérsejt szám de minimálisan ,de az allergiára hajlamositó tényező az Ig szint 4 szerese.De allergiát csak a háziporatkát mutatja ki ,kicsi kora óta szedünk Aerius szirupot,mivel ekcémás és cruppos is.Bármilyen jó tanácsnak szívesen örülnék,mivel a lányommal már ezeken végig mentünk kezelni tudom őket ,inhaláló gépünk is van.

Köszönettel:szabóné Julika!
Veronka 2012-05-22 10:03:10
Tisztelt Doktor Úr!

Idős szomszéd néni vérnyomás problémájával kapcsolatosan szeretném tanácsát kérni.
A néni 79 éves, állandó magas vérnyomásra szedi egyszerre a következő gyógyszereket:

Tensiomin 2X1
Carvedilol 2Xfél
Rilmeridin 2X1
A gyógyszerek mellett is rendszeresen 200/70 ill. 220/75 értékeket mér ébredés után 65-70-es pulzussal.
Vérnyomása pihenés után rendszeresen magasabb, mint mikor mozog, kertészkedik, terhelésnek van kitéve.
Napi tevékenységeinek végzése közben 146/70 ill. 150/65 értékeket mér.

Irabel 300-at is szedett, de azt abbahagyta mert rendszeresen görcsölt a lába.

Mi lehet az oka, hogy pihenés után magasabbak az értékek?

Köszönettel:
Veronika
Emma 2012-05-15 18:29:40
Kedves doktor Úr! Ön mit ajánl körömgomba ellen? Az ecsetelő nekem nem vált be, mert nem tudom rendszeresen alkalmazni. Hepatitis C-m van, így a tablettáktól tartok,mivel májbetegség esetén ellenjavalltak. Köszönöm szépen!
Dr. Szegheő Péter 2012-03-21 09:51:52
Kedves Izabella!

Örülök, ha tudtam segíteni!
Üdvözlettel: Szegheő Péter
Izabella 2012-03-21 09:26:10
Tisztelt Szegheő Doktor!

Köszönöm a gyors választ, szerintem egy labor vizsgálatot biztosan fogok csináltatni.
Dr. Szegheő Péter 2012-03-20 13:45:11
Kedves Julianna!
A pikkelysömörre jellemző, hogy örökletes jellegű betegség, így ha a családban előfordult, akkor elképzelhető, hogy az ifjú harcosnak is ez a baja. Minden esetre pontos bőrgyógyászati diagnózis nélkül biztosat nem lehet mondani. A betegség a kisizületek gyulladásával (arthropathia psoriatica)járhat, egyéb ismert belszervi következménye nincs.

Üdvözlettel: Szegheő Péter
Julika 2012-03-20 11:02:22
Tisztelt Doktor Úr!

A műsorban látott pikkelysömörrel kapcsolatosan szeretnék Öntől kérdezni.
Van egy 23 éves fiú unokám, aki télen-nyáron hosszú ujjú pólóban, ingben járkál, először azt hittem divatból, de egyszer megláttam a karján egy bőrelváltozást! Amikor rákérdeztem, azt mondta, nyugodj meg mama, allergia! Most hogy láttam az adást, azt gondolom, pikkelysömöre van de biztosan nem volt még vele orvosnál! Nagyon nyugtalan lettem mert rettentően sovány, vékonyka alkat, a fizikai terhelhetősége is minimális. Szeretném megtudni, hogy kezelés nélkül a pikkelysömörnek lehetnek-e szövődményei, okozhat-e más belgyógyászati betegséget is!
Nagyon köszönöm válaszát!

Dné Julianna/Monor
Dr. Szegheő Péter 2012-03-20 10:27:53
Kedves Izabella!

Lábduzzadás nagyon sok mindentől kialakulhat, kezdve az Ön által is említett mozgásszegény, ülő életmódtól a szívelégtelenségen át egyes vesebetegségekig bezárólag. Ennyi információból nem dönthető el, hogy az Ön esetében csak életmódi okai vannak a lábdagadásnak, vagy egyéb szervi eredetet is keresni
kéne -e. A székrekedéssel ugyanez a helyzet, bár leggyakoribb okai valóban a mozgásszegény életmód, a rost és folyadékfogyasztás elhanyagolása, vannak bizonyos esetek, mikor tovább kell vizsgálni a székrekedést. Mindenképpen ilyen, ha korábban normális székelési szokásai voltak, melyek most változtak székrekedésesre, ha a székrekedés hasmenéssel oldódik meg, vagy ha vért lát a székletében, hasi fájdalma, feszülő érzete van a hasban. Ha kétségei vannak, mindenképpen érdemes laborban legalább széklet vér ( Weber ) vizsgálatot végezni, és valakinek alaposan át kéne tapintania a hasát. Mindegyik megoldható az Ormos Intézetben is.

Üdvözlettel: Szegheő Péter
Izabella 2012-03-20 09:17:31
Tisztelt Szegheő Doktor!
Láttam "A Doktor" második részét, nagyon tetszett. Azt szeretném kérdezni, hogy ülő munkától kialakulhat székrekedés és lábdagadás, ill. mi erre a megoldás. Korábban nem voltak ilyen panaszaim.
Előre is köszönöm a válaszát!
Web operátor 2012-03-14 18:46:13
Kedves Fórumozók!
Kérjük, ezt a témakört abban az esetben használjátok, ha hozzájárultok ahhoz, hogy beírásotok és a Doktor Úr válasza mindenki számára látható módon megjelenjen. Ha kérdéseiteket privátban szeretnétek feltenni, arra használjátok a bal oldali menüben az "Orvos válaszol" opciót, az nem jelenik meg közvetlenül az oldalon, privát üzenetként kezeljük!

< Előző oldal

Következő oldal >


« Vissza