Ön a 708130. látogatónk!

Doktor Klub Fórum - Modern diagnosztika / szűrések / kezelések

Hozzászólás küldéséhez bejelentkezés szükséges.
E-mail cím
Jelszó
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
MAGNOX kezelés 2012-04-20 19:49:42
A frontérzékenység kísérő tüneteinek enyhítését illetve megszüntetését célzó kezelés. Az eljárás, amelyet az orvosaink alkalmaznak ilyen esetekben az úgynevezett "VISSZAMÁGNESEZÉS". Valójában csak annyi történik, hogy a panaszokkal hozzánk forduló pácienst befektetjük egy mágnes-alagútba, és a kezelés hatására lassan visszamágneseződik a szervezete a korábbi megszokott mértékre. A kezelésen résztvevők felénél az első kezelés után szinte azonnal megszűntek a panaszok! Amennyiben több mágnes kezelés sem hozná meg a várt eredményt, akkor alaposabb belgyógyászati kivizsgálást végzünk a páciensnél. Ezen esetek többségénél a front érzékenyek krónikus oxigénhiányban is szenvednek! Ekkor szoktuk kombinálni a mágnes kezelést az úgynevezett "túlnyomásos oxigén terápiával". A páciens befekszik egy keszonkamrába, ahol enyhe túlnyomás alatt tiszta oxigént lélegez be, és így a szervezete ezzel a módszerrel szinte azonnal erősíteni kezdi a korábbi "visszamágnesezés" után az oxigénhiány miatt fennálló csekélyebb javulást.
Oxigénterápiás kezelés 2012-04-20 19:43:11
"A Doktor" az érelmeszesedésről szóló részben, oxigénterápiát javasolt a betegnek. Mennyire népszerű ez a kezelés, mit kell tudnunk róla?
A szervezet megfelelő működéséhez életünk minden percében 1 liter oxigénnek kell eljutnia a sejtekhez. Ideális esetben ezt a vér megfelelő oxigénellátása biztosítja.

A környezeti ártalmak; az egészségtelen életmód; valamint az életkorból adódó szívfunkció- és érrendszer-változások sajnos fokozatosan csökkentik a vér oxigénnyomását. A legkülönfélébb tünetek, megbetegedések okozója lehet az oxigénhiány:
• krónikus fejfájás, szédülés, ájulás
• emlékezetkihagyás
• mentális zavarok, szorongás, depresszió
• fáradékonyság, levertség, fizikai és szellemi teljesítőképesség csökkenésének érzése, szellemi kimerültség
• elalvási nehézségek
• időjárás-érzékenység kialakulása
• betegségekre való hajlam fokozódása
• visszatérő fertőzések és gombásodás
• a keringési rendszer betegségei, szívelégtelenség
• az immunrendszer károsodása
• légzési nehézségek
• rossz emésztés
• elhízás
• impotencia
• különféle allergiák
• daganatos betegségek
• különféle ízületi és reumatikus fájdalmak
Már az 1920-as években felfedezték, hogy a vér oxigénnel való telítettségének fokozásával (mai nevén az oxigénterápiával) a szervek, szövetek, sejtek és az agy jobb oxigénellátását biztosítani lehet.

A környezeti levegő 18-20 %-os oxigéntartalmánál jóval magasabb, 30 %-os oxigéntartalmú tiszta levegő belégzésével hatékonyan javíthatunk a páciens állapotán:
• az oxigén katalizátorként segítheti elő a gyógyulásai folyamatokat
• a fejfájások ritkábbá válhatnak, vagy eltűnhetnek
• rendszeres használatával mentális szinten kiegyensúlyozottá tehet
• növelheti a szervezet energiaszintjét, a testi és szellemi teljesítőképességet
• aktiválhatja a szívműködést
• felélénkítheti mind a periferiális, mind a központi idegrendszert, valamint a memóriafunkciókat
• segíthet a toxinok kiürítésében
• javíthatja az immuntoleranciát és az immunfelderítést (daganatelleni immunitást)
• mivel a rákos sejtek oxigénszegény környezetben szeretnek élni, így az oxigén mennyiségének növelésével akadályozhatjuk, vagy akár el is pusztíthatjuk őket (Dr. Otto Warburg; Dr. Charles Graham)
Az oxigénterápia teljesen mentes mindennemű kockázattól és mellékhatástól!
Ultra-termográfia 2012-03-31 20:02:16
Mit jelent az ultra-termográfia?
Ez a kifejezés két nagyon fontos vizsgálati módszer elvégzését jelenti! Egy három dimenziós TERMOVÍZIÓS vizsgálat (hőtérkép) és egy szintén három dimenziós ULTRAHANG vizsgálat egy időben történő alkalmazása. E két eljárás azonos időben történő elvégzésekor szokott fény derülni olyan rejtett gyulladásokra a szervezetben, amelyek talán ma még tünetmentesek.
II. Az ultra-termográfia története
2005 nyarán Jasumori Ogata professzor publikált először a világon az ULTRA-TERMOGRÁFIAI vizsgálatról. Ugyanennek az évnek a második felében már számos tokiói kórházban elindult a tesztelése ennek a diagnosztikai eljárásnak. Napjainkra már jelentős számú Japán klinikán alkalmazzák úgynevezett „első lépcsős” diagnosztikai vizsgálatként. Az Amerikai Egyesült Államokban sokkal hamarabb kezdték alkalmazni ezt a sikeres módszert, mint Európában. Ennek talán az a magyarázata, hogy az ultra-termográfiA egyik legfontosabb „alkatrészét” az úgynevezett hiperérzékenységű „Infrakamerát” az Amerikai Űrkutatási Hivatal fejlesztette ki. Először csak katonai célokra, majd- amikor polgári célokra is hozzáférhetővé vált – azonnal alkalmazni kezdték számos amerikai klinikán a két vizsgálati módszert egyazon időben! Így született meg az ULTRA-TERMOGRÁFIAI vizsgálat.

III. Mi a vizsgálat lényege?
A korábbi gyakorlattól eltérve ma már az ORMOS Intézet is alkalmazza az ULTRA-TERMOGRÁFIAI vizsgálatot. A módszer átütő sikerét az hozta meg, amit Ogata professzor is felismert, hogy a testről készített "hőtérkép" egy Ultrahang kontrollal szinte minden rejtett gyulladást és annak pontos helyét megtalálja szervezetünkben. Még akkor is, ha ez a fájdalomküszöb alatt zajlik, és így a betegnek nincs is tudomása róla. Az ULTRA-TERMOGRÁFIAI vizsgálat által készített képalkotó diagnosztikai eredmény megbízható alapja lehet egy később elvégzett kontroll vizsgálatnak. A rögzítésre kerülő hőtérkép precízen összehasonlítható egy esetleg utóbb készített felvétellel és így minden közben történt változás jól nyomon követhető.
A hasi ultrahang vizsgálat előtti 5 órán belül csak szénsavmentes víz fogyasztható, nem szabad enni-inni semmi mást. A vizsgálat során akkor kapjuk a legtisztább képet, ha telt a hólyag!

IV. Kinek javasoljuk a módszert?
Az ULTRA-TERMOGRÁFIAI vizsgálat korra, nemre való tekintet nélkül bárkinél elvégezhető korlátlan számban. Elsősorban azok számára javasolt, akik tisztában szeretnének lenni az esetleg bennük kialakult rejtett betegségekkel, mert „jövőt” tervezni csak minden adat alapos ismeretével lehet! Közismert tény, hogy szinte minden bennünk kialakuló betegség gyógyítható, ha időben történik a felismerés!

V. Miért fontos az ultra-termográfiai vizsgálat?
A vizsgálat számos információval szolgál az egész szervezet állapotáról - korai stádiumban derülhet fény bizonyos kóros folyamatokra – a vizsgálatnak nincs káros vagy fájdalmat okozó hatása – akár hetente is elvégezhető, hogy látható legyen a gyógyulás folyamata – ezzel elkerülhető az alul- vagy túlgyógyszerezése a szervezetnek – nem kell hónapokat várni a vizsgálatra a bejelentkezés után. Intézetünk orvosainak egybehangzó véleménye szerint a termográf által felismert kezdeti stádiumban lévő betegségeket kiemelkedő eredménnyel tudjuk kezelni. Javasoljuk a hozzánk fordulóknak, hogy az esetleg feltárt betegségekkel kapcsolatos kezelési lehetőségeket a vizsgálatot végző orvossal beszéljék meg.

Mi a termográfiai vizsgálat lényege? 2012-03-31 19:59:01
Az orvosi termográfiai vizsgálat a ma ismert egyik legköltséghatékonyabb műszeres vizsgálat az előszűrésben. Segítségével rejtett gyulladások, elváltozások kerülhetnek felszínre.
Alkalmazott eszköze a termokamera egy amerikai készülék, mely EU CE regisztrációval rendelkezik, és sikeresen lett alkalmazva az EU több országában Magyarországon is.
A hőkamera egyetlen képen, különböző színű izotermiás mezőkből álló hőtérkép formájában jeleníti meg a testfelszín hőmérsékleti viszonyait.

Az élő szervezet működésére jellemző, hogy az élettani folyamatokat sajátos hőmérséklet változások kísérik. A hőháztartás normális működés esetében kiegyenlített, és a hő testtájakra jellemző módon oszlik el. A normál hőmérséklettől való eltérés kezdeti, vagy zajló betegséget jelezhet. A modern orvosi digitális termokamera lehetőséget nyújt a test által kibocsátott hő változásainak elemzésére.


< Előző oldal

Következő oldal >


« Vissza