Ön a 700508. látogatónk!

Doktor Klub Fórum - Fronthatások, időjárás változás okozta panaszok

Hozzászólás küldéséhez bejelentkezés szükséges.
E-mail cím
Jelszó
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
Aktuális témánk / melegfront 2012-04-24 08:51:02
A melegfrontot kísérő páratartalom emelkedés, illetve légnyomáscsökkenés hatására a szimpatikus idegrendszer kerül izgalomba. Fáradtsággal, aluszékonysággal, levertséggel, szétszórtsággal, migrénes fejfájással reagálunk. Fokozottan ingerlékenyek leszünk, akár depressziós tünetek is jelentkeznek. Jelentősen csökken fizikai és szellemi terhelhetőségünk, legszívesebben az egész napot átaludnánk.
Megszaporodnak a szív- és érrendszeri panaszok, a trombózishajlam. Fokozódik az anyagcsere, emelkedik a vérnyomás és a vércukor szintje is, ezért fokozódik a diabéteszesek cukorürítése, halmozódnak a vérzéses kórformák.
A vérben emelkedik a fehérvérsejtek száma, növekszik a kalcium, viszont csökken a káliumtartalom. Melegfront-érzékenyeknek főként B2-, C-, K- és P-vitaminok fokozott bevitele javasolható. Vitaminforrások lehetnek: tej, tejtermékek, joghurt, kefir, zöldfőzelékek, savanyú káposzta, csipkebogyó, citrom, kiwi.
Mivel a szervezetünk folyamatosan egyensúlyra törekszik, célszerű hozzásegíteni ehhez a munkához, és táplálékkiegészítéssel pótolni a veszteséget. Fokozzuk tehát a káliumtartalmú élelmiszerek bevitelét a következőkkel: karalábé, karfiol, paradicsom, burgonya, búza, rozsliszt, mazsola, olajos magvak, hal.
Néhány tipp frontérzékenység ellen 2012-04-01 20:13:29
Mivel a stressz és a legyengült immunrendszer a frontérzékenység alapvető rizikófaktora, a kiegyensúlyozott, egészséges, sportos életmód az egyik leghatékonyabb megelőzési módja a problémáknak. Érdemes utánanézni a patikákban vény nélkül kapható gyógynövény-készítményeknek, de a táplálkozásunkkal is befolyásolhatjuk az érzékenységünket.

A magas kálium- és magnézium tartalmú ételek csökkenhetik a panaszok erősségét, ilyen például a banán, az alma, burgonya, a szőlő, a kukorica, tofu, a halak és az olajos magvak. Fontos még a B1-, a D- és az E-vitamin pótlása is, ezért ajánlatos búzacsírát, paradicsomot, zabpelyhet, hidegen sajtolt olajokat, tojást, tengeri halakat, zöld növényeket és hüvelyesek fogyasztani.

Hasznos lehet a levendula is, akár tea formájában, akár a csukló bedörzsölése levendulaolajjal. Konkrét panaszok esetén borsmentaolajat is szagolgathatunk csuklóra vagy halántékra dörzsölve.

Életmódbeli tippek

a szabadban végzett, rendszeres mozgás hangulatjavító hatással bír, serkenti az immunrendszert és jelentősen csökkenti a vérben lévő stresszhormonok szintjét.
érdemes csökkenteni az alkoholfogyasztást és kerülni a dohányzást
jó hatású mindenfajta stresszoldás, legyen az meditáció, jóga, vagy relaxáció
a masszázs beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait
a jóga harmonizálja az energiákat
a szauna, a váltózuhany és a Kneipp-kúra edzi a szív- és érrendszert.
"A Doktor" a MAGNOX kezeléssel enyhíti a fronthatások által okozott kellemetlen tüneteket 2012-03-29 20:01:45
A frontérzékenység kísérő tüneteinek enyhítését illetve megszüntetését célzó kezelés. Az eljárás, amelyet az orvosaink alkalmaznak ilyen esetekben az úgynevezett "VISSZAMÁGNESEZÉS". Valójában csak annyi történik, hogy a panaszokkal hozzánk forduló pácienst befektetjük egy mágnes-alagútba, és a kezelés hatására lassan visszamágneseződik a szervezete a korábbi megszokott mértékre. A kezelésen résztvevők felénél az első kezelés után szinte azonnal megszűntek a panaszok! Amennyiben több mágnes kezelés sem hozná meg a várt eredményt, akkor alaposabb belgyógyászati kivizsgálást végzünk a páciensnél. Ezen esetek többségénél a front érzékenyek krónikus oxigénhiányban is szenvednek! Ekkor szoktuk kombinálni a mágnes kezelést az úgynevezett "túlnyomásos oxigén terápiával". A páciens befekszik egy keszonkamrába, ahol enyhe túlnyomás alatt tiszta oxigént lélegez be, és így a szervezete ezzel a módszerrel szinte azonnal erősíteni kezdi a korábbi "visszamágnesezés" után az oxigénhiány miatt fennálló csekélyebb javulást.
Fronthatások 2012-03-29 19:32:27
"Az időjárási frontok sok esetben hatást gyakorolnak az emberi szervezetre. A fronthatások érzékeléséért a vegetatív idegrendszer a felelős, mégpedig oly módon, hogy a szimpatikus és a paraszimpatikus idegrendszer közötti egyensúly felborul. A fronthatások következményeként fellépő tünetek típusa és erőssége, minden embernél teljesen egyéni. Sokan szerencsére nem érzik az időjárás változását, azonban van, akiknél a fronthatások előidézik, míg másoknál felerősítik az egyébként is meglévő betegséget. Legtöbb problémát azoknak az embereknek okoznak a fronthatások, akik gyengébb fizikummal,- idegrendszerrel,- immunrendszerrel rendelkeznek, esetleg hajszolt életvitelt folytatnak, illetve az idős és a bizonyos betegségben szenvedő felnőtteknek.

Meleg front alakul ki, ha a meleg légtömeg a hideg légtömeg fölé siklik a légköri határfelületen. A levegő hőmérséklete és a páratartalma magasabb lesz, míg a légnyomás lesüllyed. Sok esetben a meleg front esőt is hoz magával, amit gyakran kísérhetnek mennydörgések, villámlások, esetleg zivatarok is.
A front érzékenyek a meleg front hatását már pár órával a front érkezése előtt érezhetik. A leggyakoribb tünet a fejfájás, migrén, de okozhat a meleg front ingerlékenységet, álmatlanságot, vérnyomáscsökkenést, lelassult koncentrációt, és depressziós tüneteket is. Meleg időjárás esetén fontos a kellő mennyiségű folyadékpótlás.

Hideg front esetén a hideg légtömeg elmozdul a meleg légtömeg irányába, és alatta helyezkedik el, melynek következtében intenzív légáramlások keletkeznek a határfelületen. A levegő hőmérséklete és páratartalma lecsökken, míg a légnyomás a hideg front megérkezéséig csökken, utána azonban emelkedik. A hideg front érkezését gyakran viharos széllökések, esetleg záporok, zivatarok, vagy jégeső is kísérheti.
A front érzékenyek a hideg front elvonulását követően éreznek frontra jellemző tüneteket. Megtalálhatók a hideg front okozta tünetek között az ízületi panaszok mellett, a fejfájás, a reumatikus, a gyomor, a mellkasi fájdalmak, a vérnyomás emelkedése, vese vagy epegörcs, illetve gyakoribb lehet az asztmás, és az epilepsziás rohamok kialakulása. Kiválthat még a hideg front, alvászavart, nyugtalanságot, de álmosságot és lassú reakciót is eredményezhet.

Kettős fronthatás esetén a hideg és a meleg frontok egyszerre vannak jelen a légkörben. Kettős fronthatás jelenlétekor a tüneteket mind a hideg, mind a meleg frontra érzékenyek egyaránt érezhetik. Jellemző tünetek a fejfájás, levertség, álmatlanság, ingerlékenység, lassúbb reakció, csökkent koncentráló képesség, de felerősödhet a depresszióra való hajlam kialakulása is. Kettős fronthatás esetén felerősödnek a reumatikus és a görcsös fájdalmak is."

forrás: idojaraselorejelzes

< Előző oldal

Következő oldal >


« Vissza